PASAJ SUBTERAN PIATA PRESEI LIBERE – PROIECTARE


Compania: Consitrans
Buget proiect: 60.400.000 LEI
Beneficiar: Primaria Municipiului Bucuresti
Data receptiei: 07.2015
Sef proiect: Gheorghe Buruiana
Proiectul ofera spectaculozitate si originalitate prin faptul ca este primul si singurul pasaj rutier subteran ramificat, proiectat si construit pana acum in Municipiul Bucuresti, capitala Romaniei. Aceasta reflecta atitudinea progresista si inovatoare a proiectantilor CONSITRANS.
Pentru a realiza acest proiect si pentru a asigura buna desfasurare a executiei etapizate a lucrarilor de constructie, au fost elaborate calcule de rezistenta si stabilitate geotehnica si structurala foarte laborioase, cu ajutorul programelor specializate de calcul; modelari 3D de comportare a constructiei in diferite ipoteze de incarcari; planuri pentru corelarea lucrarilor la peretii mulati cu viitoarea Magistrala 6 de Metrou, a lucrarilor pentru diminuarea riscului infiltratiilor apelor freatice prin peretii mulati si a lucrarilor pentru colectarea si evacuarea apelor pluviale.
Obiectivul proiectat este situat la iesirea din Municipiul Bucuresti, sub sensul giratoriu existent, unde converg arterele rutiere Soseaua Kiseleff, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, B-dul Marasti, B-dul Poligrafiei si B-dul Expozitiei.